Back to All Events

8-weekse mindfulness training in Yogapoint Leidsche Rijn


  • Yogapoint Leidsche Rijn 26 Strijkviertel Utrecht, UT, 3454 PM Netherlands (map)

You can’t stop the waves, but you can learn how to surf.’

NIEUW: MINDFULNESS BIJ YOGA POINT LEIDSCHE RIJN
Wil je graag meer rust in je hoofd? Heb je te weinig energie? Heb je het gevoel dat de dingen langs je heen gaan, omdat er gewoon te weinig tijd is? Zou je meer willen leven in plaats van geleefd worden? Dan is de achtweekse mindfulness training misschien wel iets voor jou. Mindfulness is ‘de kunst van met aandacht in het moment zijn’. Als je mindful leeft, ben je in contact met je lichaam en je omgeving. Je staat vol in het leven, ondanks alles wat er speelt (want, reken maar, er zullen altijd dingen spelen...).

In de bewezen werkzame MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) training leer je stapje voor stapje om de stilte in jezelf te (her)vinden. Hoe meer je mindfulness toepast, hoe meer de kwaliteit van je dagelijks leven verbetert. Deelnemers aan de MBSR training ervaren positieve effecten als minder stress, meer levensvreugde, meer zelfliefde, meer energie en een verdieping van relaties. 

HOE ZIET DE TRAINING ERUIT? 
De mindfulness training is praktisch ingesteld. De methode is geïnspireerd door de yogaleer en het boeddhisme, maar dan toegespitst op de nuchtere, westerse mens. In acht weken tijd leer je de basisprincipes van mindfulness. We doen de verschillende mindfulness oefeningen (van zitmeditatie tot mindful bewegen), je krijgt theoretische uitleg over de werking van de geest/ stress / emoties/ grenzen etc. en je krijgt concrete handvatten om mindfulness in je dagelijks leven toe te passen. Thuis oefenen (dagelijks 45 minuten) maakt een belangrijk deel uit van de training. Door je 'aandachtsspier' te trainen wordt het meer en meer een gewoonte om de dingen op een ‘mindvolle manier’ te doen. 

Zie ook mijn blog over waarom ik mindfulness ben gaan geven.

PRAKTISCH
Voorafgaand aan je inschrijving krijg je een vrijblijvend telefonisch intakegesprek.
Heb je interesse in deze training, neem dan contact op met Anna Myrte om een intake te plannen:
info@nuvrij.com
Betalen gaat altijd via een factuur. Je kunt dus niet via deze webshop betalen!!

Bij de training krijg je:
- 8 bijeenkomsten van 2,5 uur 
- links naar meditatie oefeningen
- een uitgebreid werkboek
- een gratis proefles bij Yoga Point Leidsche Rijn

Kosten: €469,-  inclusief 21% BTW
Locatie: Yogapoint Leidsche Rijn, Strijkviertel 26, de Meern
Data: 7, 14, 21, 28 januari en 4, 11, 18 en 25 februari 2020 – 13.30 uur tot 16 uur
Vergoeding: Bij burn-out klachten (ook ter preventie van burn-out) vergoeden een aantal zorgverzekeraars de mindfulness training uit het aanvullend pakket (vergoeding tussen de €100,- en €350,-). Voorwaarde is dat de trainer is aangesloten bij beroepsvereniging VMBN en geschoold is in de hoogste categorie (1). Dit is bij onze trainer het geval! Je huisarts moet vaststellen dat er sprake is van burn-out-klachten. Vervolgens is er een verwijsbrief nodig voor een mindfulness training, waarin vermeld staat dat het gaat om burn-out- klachten. Na afloop van de training stuur je de factuur van de training samen met de verwijzing van je huisarts naar je verzekering.

OVER MIJ
Als moeder in een samengesteld gezin van 7 kinderen, freelance schrijver en mantelzorger van een moeder met alzheimer heb ik bij vlagen een overweldigend druk leven... In het moment zijn (oftewel ‘mindful leven’) is voor mij de beste remedie tegen stress. En het is meer dan een remedie, het is een way of life. 
Om deze way of life uit te dragen ben ik opgeleid tot categorie 1 mindfulness trainer. Ook ben ik cultureel antropoloog en schrijver. Ik schreef het boek Vrije Geboorte en werk momenteel aan een boek over mindfulness en dementie