Learning how to surf…

‘You can’t stop the waves, but you can learn how to surf.’

Drie jaar geleden verhuisde ik met mijn kinderen vanuit het rustige Zutphen naar Utrecht Leidsche Rijn, een vinexwijk. We gingen bij mijn nieuwe man wonen, die drie kinderen heeft. Samen werden we dus een samengesteld gezin met 7 kinderen! Om mezelf erin te trainen om in de intensieve rol als mama in een groot gezin in deze nieuwe omgeving (met minder groen, meer mensen, meer haast en op de achtergrond altijd de ruis van de snelweg) mijn innerlijke rust te bewaren, besloot ik om de officiële achtweekse mindfulness training te volgen waar ik al zo veel over had gelezen.

Ik ging meteen goed van start: de training begon tijdens de eerste schoolweek op onze nieuwe plek. Inhoudelijk gezien was mindfulness niet nieuw voor me. Al op mijn vijftiende begon ik mij te verdiepen in het boeddhisme en yogalessen te volgen. Ik ken de stilte in mezelf en weet dat ik meer ben dan mijn gedachten. Maar… weten is wat anders dan ernaar leven. In de training leerde ik om te handelen naar mijn inzichten, om op andere manieren te reageren dan ik vanzelfsprekend zou doen, om mijn vaste (emotionele) reactiepatronen te doorzien en me er niet door mee te laten voeren, to walk my talk. Ik was zo enthousiast dat ik de mindfulness opleidingen volgde, een tiendaagse Vipassana stilteretraite volgde en zelf mindfulness leraar in de hoogste categorie werd.

Mindfulness, oftewel met aandacht en zonder oordeel aanwezig zijn bij wat je doet, is geen methode, het is onze natuurlijke staat van zijn. Als je mindful bent dan ben je afgestemd op jezelf, met aandacht aanwezig in je gewone dagelijks bestaan. Mindfulness beoefenen is jezelf trainen om verankerd te zijn in rust, ook als het buiten stormt - om in contact te blijven, ook als het moeilijk wordt - om je jezelf te herinneren - om in het nu te zijn in plaats van een verhaal te herhalen over het verleden of (angst)beelden te plakken op de toekomst. Niks en niemand kan je vrede geven, jij bent je eigen vrede.

IMG_3058.JPG

En nu komt het nieuwtje: ik ga op de mooist denkbare plek, een oase van rust & bezieling in de vinex, namelijk de prachtige zaal van yogapoint waar ik zelf zo graag yogalessen volg, vanaf eind oktober de achtweekse mindfulness training geven.

Dus: welkom! Alle info staat hieronder en hier:


NIEUW: MINDFULNESS BIJ YOGA POINT LEIDSCHE RIJN
Wil je graag meer rust in je hoofd? Heb je te weinig energie? Heb je het gevoel dat de dingen langs je heen gaan, omdat er gewoon te weinig tijd is? Zou je meer willen leven in plaats van geleefd worden? Dan is de achtweekse mindfulness training misschien wel iets voor jou. Mindfulness is ‘de kunst van met aandacht in het moment zijn’. Als je mindful leeft, ben je in contact met je lichaam en je omgeving. Je staat vol in het leven, ondanks alles wat er speelt (want, reken maar, er zullen altijd dingen spelen...).

In de bewezen werkzame MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) training leer je stapje voor stapje om de stilte in jezelf te (her)vinden. Hoe meer je mindfulness toepast, hoe meer de kwaliteit van je dagelijks leven verbetert. Deelnemers aan de MBSR training ervaren positieve effecten als minder stress, meer levensvreugde, meer zelfliefde, meer energie en een verdieping van relaties. 

HOE ZIET DE TRAINING ERUIT? 
De mindfulness training is praktisch ingesteld. De methode is geïnspireerd door de yogaleer en het boeddhisme, maar dan toegespitst op de nuchtere, westerse mens. In acht weken tijd leer je de basisprincipes van mindfulness. We doen de verschillende mindfulness oefeningen (van zitmeditatie tot mindful bewegen), je krijgt theoretische uitleg over de werking van de geest/ stress / emoties/ grenzen etc. en je krijgt concrete handvatten om mindfulness in je dagelijks leven toe te passen. Thuis oefenen (dagelijks 45 minuten) maakt een belangrijk deel uit van de training. Door je 'aandachtsspier' te trainen wordt het meer en meer een gewoonte om de dingen op een ‘mindvolle manier’ te doen. 

PRAKTISCH
Voorafgaand aan je inschrijving krijg je een vrijblijvend telefonisch intakegesprek.
Heb je interesse in deze training, neem dan contact op met Anna Myrte om een intake te plannen: info@nuvrij.com

Betalen gaat altijd via een factuur. Je kunt dus niet via de yogapoint webshop betalen!!

Bij de training krijg je:
- 8 bijeenkomsten van 2,5 uur 
- links naar meditatie oefeningen
- een uitgebreid werkboek
- een gratis proefles bij Yoga Point Leidsche Rijn

Kosten: €469,-  inclusief 21% BTW
Locatie: Yogapoint Leidsche Rijn, Strijkviertel 26, de Meern
Data: 29 oktober – 5, 12, 19, 26 november – 3, 10, 17 december 2019 – 13.30 uur tot 16 uur
Vergoeding: Bij burn-out klachten (ook ter preventie van burn-out) vergoeden een aantal zorgverzekeraars de mindfulness training uit het aanvullend pakket (vergoeding tussen de €100,- en €350,-). Voorwaarde is dat de trainer is aangesloten bij beroepsvereniging VMBN en geschoold is in de hoogste categorie (1). Dit is bij onze trainer het geval! Je huisarts moet vaststellen dat er sprake is van burn-out-klachten. Vervolgens is er een verwijsbrief nodig voor een mindfulness training, waarin vermeld staat dat het gaat om burn-out- klachten. Na afloop van de training stuur je de factuur van de training samen met de verwijzing van je huisarts naar je verzekering.

OVER ANNA MYRTE
Als moeder in een samengesteld gezin van 7 kinderen, freelance schrijver en mantelzorger van een moeder met alzheimer heb ik bij vlagen een overweldigend druk leven... In het moment zijn (oftewel ‘mindful leven’) is voor mij de beste remedie tegen stress. En het is meer dan een remedie, het is een way of life. 
Om deze way of life uit te dragen ben ik opgeleid tot categorie 1 mindfulness trainer. Ook ben ik cultureel antropoloog en schrijver. Ik schreef het boek Vrije Geboorte en werk momenteel aan een boek over mindfulness en dementie. www.nuvrij.com