Back to All Events

Vrije Geboortedag met Kiind

Naar binnen keren is de allerbelangrijkste voorbereiding op de bevalling. Alleen als je dichtbij jezelf blijft, kom je erachter wat je werkelijk wilt en kun je keuzes maken die bij je passen. En: Hoe meer je verankerd bent in jezelf, hoe meer je je straks kunt overgeven aan de bevalstroom.  🙏

Tijdens de Vrije Geboorte dag voor zwangeren is er alle tijd & ruimte om de aandacht te richten op jouw reis naar binnen. Een dag om stil te staan bij wat de zwangerschap van je vraagt, bij wat je in deze fase van transitie nodig hebt en wat het nieuwe leven komt brengen. 

82877054_771886636635844_8582360296914419712_n.jpg

We begeleiden op de zwangerschap afgestemde oefeningen (met meditatie, yoga en de geweldige, ontspannende rebozo, zie onderaan deze pagina meer info over deze massagevorm) die je helpen om de verbinding met jezelf en je baby te (her)vinden en je voor te bereiden op jouw Vrije Geboorte. Nurturing modus in plaats van survival modus: opladen en ontspannen in je natuurlijke kracht aanwezig zijn in plaats van leeglopen door alles wat er moet (en geloof me: er moet altijd wat, zeker als moeder!).

BESTEL TICKET

Anna Myrte Korteweg (1976) (op de foto rechts) schreef Vrije Geboorte en studeerde o.a. culturele antropologie, mindfulness, hypnobirthing, birth into being en structurele droomuitleg. Zij is moeder in een samengesteld gezin van zeven kinderen, doet al sinds haar veertiende yoga en schrijft boeken en artikelen over bezield leven.

Cerise van Zanten-Ernste (1978) is co-auteur van ‘Baby-dreumes-peuter yoga’, geeft les aan de baby en kinder yoga docentenopleiding en is yogalerares en doula met veel kennis van op de zwangerschap afgestemde kruiden, massage etc. Ze heeft twee kinderen, studeerde aan de kunstacademie en volgde opleidingen in o.a. zwangerschapsyoga, babymassage, ouder-kind coaching en rebozo massage. Al vanaf haar kindertijd (toen haar kat op haar bed beviel) is ze geïnspireerd door het wonder van geboorte.

Waar: Studio Vandaan, Cremerstraat 390, Utrecht —- 10 min met de bus vanaf Utrecht CS

Kosten: €139,-, inclusief biologische vegetarische lunch, thee en wat lekkers -

Info via Cerise

Aanmelden: hier

De eerstvolgende Vrije Geboortedag met Kiind is op vrijdag 10 april 2020

Kijk hier voor individuele Vrije Geboorte begeleiding.

Cerise en Anna Myrte bieden ook het sluitingsritueel aan, een ceremonie na de geboorte om bewust stil te staan bij de overgang van zwangerschap naar moederschap.


13 april is de volgende Vrije Geboortedag!

Ervaring van een deelneemster:

83404584_639505543458498_1564422561754775552_n.jpg

‘De titel van deze workshop zegt alles al: Vrije geboorte dag: jouw reis naar binnen. 
Dit is precies wat ik deze dag heb ervaren. Echt bij mezelf komen en de ruimte hebben om te ontdekken waarom ik zo opzag tegen mijn aankomende bevalling. 
Ik heb oude emoties kunnen verwerken op een gemakkelijke manier: door meditatie en intuïtief tekenen. En dat terwijl ik normaal niet van tekenen hou! 
Een echte aanrader. 
Daarnaast is het leuk om rebozo te ervaren. Deze techniek kun je gemakkelijk aan je partner leren en geeft snel ruimte en ontspanning in bijvoorbeeld je bekken. 
Ik ben ook van plan dit te gebruiken bij de bevalling mocht ik bijvoorbeeld in paniek raken. Door de rebozo geef je je over aan de wiegende beweging, waardoor rust en aarding ontstaat. Je komt weer in het moment. 
Nogmaals dank je wel voor deze dag, het heeft veel verlichting, liefde en ontspanning gebracht.’

Wat is rebozo?

Rebozo betekent letterlijk gewoon doek. Geweven doeken worden in de Mexicaanse traditie voor van alles en nog wat gebruikt: om de baby te dragen, als omslagdoek, om spullen in mee te nemen en voor massage, met name bij zwangeren. Bij een rebozo massage word je met kleding aan langzaam in een doek gewiegd terwijl je zit of ligt. De ritmische beweging en de omhulling van de doek zorgen ervoor dat je heel snel diep kunt ontspannen. Met de doek wordt steeds een deel van het lichaam gewiegd (het hoofd, de buik, het bekken, de benen, de voeten) en soms zachtjes opgetild. Dat kan zorgen voor een bijzonder prettig gevoel van gewichtloosheid, support en geborgenheid. Voor wie bekend is met yoga: de diepe ontspanning die je tijdens een rebozo sessie kunt voelen, doet denken aan de rust die je tijdens yin yoga kunt ervaren.









Algemene voorwaarden